Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Liverpool για Wallcot τον Γενάρη.

  Η Λίβερπουλ  είναι έτοιμη να προσφέρει το ποσό τον 8εκ. λιρών για να αποκτήσει στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου τον Theo Wallcot.

   Το συμβόλαιο του Άγγλου άσου τελειώνει το καλοκαίρι και η Arsenal θα προσπαθήσει να αποσπάσει την υπογραφή του πριν τα χριστούγεννα.

  Ο 23χρονος έχει αρνηθεί ήδη ένα 5ετές συμβόλαιο με εβδομαδιαίες απολαβές που φτάνουν στις 75.000 την εβδαμάδα, λέγοντας πως επιθυμεί να παίξει σε ένα πιο κεντρικό ρόλο στην επιθετική γραμμή και όχι στα πλάγια, αλλα να παίρνει και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

   Ο Brendan Rodgers μπορεί να του προσφέρει και τα δύο. Ηθελε να αποκτήσει τον παίκτη και το καλοκαίρι και τώρα αναμένει τις εξελίξεις της υπόθεσης του.

   Ο Rodgers έχει πλέον μόνο έναν παίκτη που μπορεί να πατήσει περιοχή και να σκοράρει (Suarez), μετά τον δανεισμό του Carroll στην West Ham και τον τραυματισμο του Fabio Borini. To πρόβλημα του πολύ μικρού ρόστερ έγινε ακόμα πιο ορατό μετά την ήττα στο κύπελλο με 1-3 απο την Swansea. 

   O Rodgers θέλει να παίζει με ένα επιθετικό δίδυμο Suarez-Wallcot . Ωστόσο ο Wenger επισήμαναι ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει τον παίικτη στην ομάδα, και σε περίπτωση που αυτο δεν συμβεί τότε ίσως πωληθεί τον Γενάρη.

   Ο ίδιος είπε : ''Δεν θα μου άρεσε να τον πουλήσω. Για να πω την αλήθεια δεν έχω σκεφτεί κατι τέτοιο γιατι νομίζω ότι θα καταφέρουμε να αποσπάσουμε την υπογραφή του μέχρι τα χριστούγεννα. Aλλά είναι επείγον. Δεν ξέρω το πόσο αλλά είναι επείγον. Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε την υπόθεση πριν τα χριστούγεννα.''

   Έπειτα πρόσθεσε : '' Πάντα έλεγα ότι είναι καλύτερο να παίζει από δεξιά και  στο μέλλον μπορεί να παίζει πιο κεντρικά. Εδειξε οτι μπορεί να το κάνει την Τρίτη. Οι θέσεις στα άκρα συνεχώς αλλάζουν και θα πρέπει να βοηθάς και στην αμυντική λειτουργία αλλα να συγκεντώνεσε και στο επιθετικό κομμάτι.''

    ''Είναι καλύτερο για αυτόν να μην εκφράζει τις απόψεις του δημόσια. Πάντα έλεγα και δημοσίως πως το προορίζω για ένα πιο κεντρικό ρόλο στο μέλλον''

    '' Του αρέσει πολύ να σκοράρει. Είναι πολύ γρήγορος και κάνει πολύ καλά και έξυπνα τρεξίματα και αυτό που άλλαξε πολύ στο Theo είναι ότι έγινε και πολύ καλός εκτελεστής. Πάρτε για παράδειγμα το πρώτο γκολ κόντρα στην Reading, ένα εξαιρετικό τελείωμα.''

     ''Στην ομάδα μας υπάρχει ελευθερία κινήσεων.Κανείς δεν είναι περιορισμένος.Οταν έχουμε την μπάλα έχουμε μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Είναι σημαντικό όμως να ξέρεις τι να κάνεις με την μπάλα και ο Theo έμαθε πολλά πάνω σε αυτό.''

     Ο Wallcot έγινε παίκτης της Arsenal μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από την Southampton έναντι 12,5 εκ. λιρών, όταν ήταν μόλις 16 ετών (2006).

     Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Arsenal θα επιθυμεί να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από την μεταγραφή του. Το γεγονός όμως πως το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην Arsenal για να έχει μεγάλες απαιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου