Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Suso...ο νέος David Silva?


  O νεαρός επιθετικός μέσος έχει εντυπωσιάσει τους φιλάθλους της ομάδας με τις αποδώσεις του στη φετινή σεζόν. Η γενναία κίνηση του προπονητή να δώσει στον πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή μια ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Δεν είναι σίγουρο το πότε και αν τελικά θα έπαιρνε αυτή την ευκαιρία αν προπονητής ήταν ακόμα ο Kenny Dalglish.
  Ο Ισπανός που ανανέωσε πριν λίγο καιρό το συμβόλαιό του με το σύλλογο δείχνει να διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο αστέρι. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι . Είναι πολύ ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια του και μπορεί να δημιουργεί ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Μπορεί να πασάρει , να κρατήσει την μπάλα υπό πίεση αλλά φαίνεται πως είναι και πολύ καλός   και στο ένας εναντίον ενός . Επίσης μπορεί να αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις  ,όπως οργανωτής (την θέση που παίζει με την εθνική του ομάδα), ως εξτρέμ αλλά και ως δεκάρι

  Πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Ισπανό σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτυ David Silva. Η σύγκριση αυτή πιστεύω είναι δικαιολογημένη διότι και οι 2 παίκτες φαίνεται να έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού και όμοιες κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο . Ωστόσο είναι δεδομένο πως ο νεαρός πρέπει να δουλέψει σκληρά για να φτάσει στο επίπεδο του Σίλβα . Παρόλα αυτά οι ενθουσιώδεις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα δίνουν ελπίδες στους οπαδούς ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό να γίνει στο μέλλον. Ένα σημείο όμως που πρέπει να μας προβληματίζει είναι η αντοχή του. Σε αντίθεση με τον Raheem που είναι ''δυναμίτης'' ο Suso αρχίζει να κάνει κοιλία στην απόδοση του  μετά το 60 με 65, και ο Ρότζερς τον αντικαθιστά.
  Πιστεύω πως με τη σωστή διαχείριση από τον προπονητή και με την απαραίτητη προσωπική του προσπάθεια μπορεί να εξελιχθεί σε ηγετική προσωπικότητα και να παραμείνει για πολλά χρόνια σημαντικό μέλος του συλλόγου.



  Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μερικά από το παιχνίδια του την φετινή σεζόν.

Εναντίον της Norwich εκτός έδρας.










Εναντίον της United στο  Anfield.









Η συνέντευξη του μετά την ανανέωση του συμβολαίου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου